Impressie afbeelding

Monique Oomen, aspirant Kwaliteitsverpleegkundige vertelt over haar werk bij DSV.

“Weet je wat werken in de ouderenzorg hier zo mooi maakt?” zegt Monique Oomen, verpleegkundige bij DSV|Rustoord in Lisse. ”De ‘menselijke maat’ bij DSV, zowel voor onze cliënten als voor ons, als zorgmedewerkers. Dat spreekt mij enorm aan! Doen wat je zegt, korte lijntjes en met een duidelijke levensvisie die als een beschermende paraplu boven ons allen hangt. Hierdoor wordt het beste in mij naar boven gehaald en kan ik ook doorgroeien”.

Monique Oomen werkt graag in Rustoord, want: “Ik werk hier in Lisse in een prachtig nieuw gebouw met de modernste zorgfaciliteiten op de afdeling ‘somatiek’. Daar verzorg ik met vijftien andere collega’s in wisseldiensten dagelijks dertig ouderen. Medicijnen verdelen, wassen, eten geven, contacten met andere zorgverleners als een arts, het begeleiden van leerlingen etc. ‘Leer mij het zelf te doen’ is daar mijn motto en zo dankbaar om in de praktijk die leerlingen te laten beleven hoe mooi en gevarieerd het werk is!

Hier geef ik ouderen iets wat in een mensenleven het kostbaarste is, omdat je het nooit meer terugkrijgt:
Liefde en tijd. Weer die menselijke maat, mooi he!”

lees hier de andere verhalen van onze collega’s.

Delen: